Vitányi István József

BerettyóújfaluKálvin tér 5.4. választókerület
2014 Sep. 26 20:36

Korszerű labor a természettudományos ismeretek elsajátítására

Százszázalékos, önerőt nem igénylő támogatásból alakítottak ki korszerű kémiai laboratóriumot – eszközbeszerzéssel kiegészítve – az Arany János Gimnáziumban.

Korszerű labor a természettudományos ismeretek elsajátítására

A közel 330 millió forintból megvalósult beruházás ünnepélyes átadója szeptember 26-án volt az intézmény aulájában, ahol a megjelenteket Daróczi Lajosné projektmenedzser köszöntötte. Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő személyes élményeit osztotta meg a jelenlévőkkel, s gratulált a XXI. századi körülmények közt tanuló diákoknak és a pedagógusoknak. – „Hasznosítsák az itt megszerzett tudást saját maguk és országunk gyarapítására!” – kívánta a honatya, hozzátéve, hogy a megyében a berettyóújfaluin kívül Hajdúnánáson van hasonlóan korszerű laboratórium.

Muraközi István polgármester egykori alma materében köszöntötte az ünnepi átadó közönségét. Kiemelte: a korszerű labor nagy segítséget nyújt a természettudományos ismeretek elsajátításában, nemcsak a gimnázium, hanem a járás 11 általános iskolájának diákjai számára.

Eötvös Éva, a KLIK Debreceni Tankerületének gazdasági igazgatója felszólalásában kiemelte: tapintható közelségbe kerülnek a természettudományos ismeretek az Arany Labor megnyitásával, illetve használatával. Daróczi Lajosné ismertette a projekt menetét a kezdetektől a befejezésig, majd szalagátvágás következett. A labor megtekintése után a diákok és Tikász Ildikó laborvezető látványos kísérleteket mutattak be, majd előadások hangzottak el a Debreceni Egyetem tanárai közreműködésével.

Kép és szöveg: Nyírő Gizella

Vitányi István József

Berettyóújfalu, Kálvin tér 5.
eseménynaptár