Vitányi István József

BerettyóújfaluKálvin tér 5.4. választókerület
2014 Sep. 27 16:46

A Bessenyei fáklya a bihari térségben

Kettős jubileumi ünnepség volt szeptember 26-án a Bessenyei György Szakközépiskola kultúrtermében. Az „Itthon vagy - Magyarország, Szeretlek!” programsorozat keretében rendezték meg az intézmény működésének 45. jubileumát és a rendészeti képzés beindulásának 10. évfordulóját.

A Bessenyei fáklya a bihari térségben


A jelenlegi és egykori pedagógusok, diákok mellett eljöttek a rendvédelmi szervek, a NAV és a katasztrófavédelem, a társintézmények, valamint a KLIK megyei és járási képviselői is. A megjelenteket köszöntötte Muraközi István polgármester, akinek meggyőződése: sok ezer ember életének legszebb élményéhez járult hozzá az a négy év, melyet a 45 éves intézményben eltöltött. „Legyen ez a helység, ez a város, ez a térség mindannyiunk otthona” – utalt a programsorozat szlogenjére.

A teltházas közönség előtt Gáthy Attila igazgatóhelyettes tartott ünnepi beszédet, melyben felidézte az intézmény múltját, az indulástól napjainkig, a mezőgazdasági gépszerelő képzéstől a középfokú óvónőképzésen át a rendészeti képzésig. A szónok leszögezte: munkájuk iránt elkötelezett, igényes pedagógusok és szorgalmas, törekvő diákok teszik értékessé a szakközépiskolát, mely fáklyaként működik a bihari térségben.
A kulturális műsorban felléptek a szakközépiskola néptáncosai és népdalénekesei mellett a városi zeneiskola tanárai és növendékei, a 12. évfolyamos rendészeti képzésen tanulók pedig önvédelmi bemutatót tartottak.

Az iskola sportpályáján a NAV Észak-alföldi Regionális Vám és Pénzügyőri Főigazgatóságának kommandósai látványos akcióban fogtak el cigarettacsempészeket.

A rendezvény végén Pelyhéné Barta Irén intézményvezető átadta az újonnan kialakított közszolgálat szaktantermet, amely hármas funkciót tölt be: kulturált körülményeket nyújt az ismeretek elsajátításához, szemléltető eszközök tárházát vonultatja fel, valamint méltó helyet biztosít a dicsőségfal kialakításával az intézmény büszkeségeinek.

Kép és szöveg: Nyírő Gizella

Vitányi István József

Berettyóújfalu, Kálvin tér 5.
eseménynaptár